Navigation | Varför lider inte djuren av håravfall

29/02/2012

Varför lider inte djuren av håravfall

De flesta hundar och katter och andra husdjur har päls – det kan vara lång päls eller kort eller i vissa fall ingen päls alls. Så finns det en del som har ytterst marginell päls – kinesiska nakenhundar och det finns några kattsorter också. Men lider några av dessa djur av håravfall motsvarande det som vi pratar om i Sverige för människor? Tveksamt – djurens håravfall kommer från sjukdomar i huden då håret kan trilla bort men genetiskt ärftligt håravfall är mer okänt. Finns säkert hos några enstaka djur men vanligt är det absolut inte och det finns inga böcker skrivna i ämnet heller vad jag har kunnat hitta och jag har verkligen sökt.

 

Filed by at februari 29th, 2012 under Okategoriserade
No comments on this post yet